Ce declanșează Scleroza Laterală Amiotrofică?

Te-ai întrebat vreodată: Ce declanșează Scleroza Laterală Amiotrofică? Există dovezi convingătoare că Scleroza Laterală Amiotrofică este declanșată de sistemul imunitar, asta e concluzia trasa de cei de la RC Charity Group.

In urma cu 8 ani un grup de cercetatori au demarat un program pe cont propriu care a dus la dezvoltarea unui medicament revolutionar pentru tratarea Sclerozei Laterale Amiotrofice. Acest medicament, RCH4, vizează un agent nou găsit („defect”) în sistemul imunitar. Că medicamentul, un tip de moleculă asemănătoare cu un anticorp monoclonal, repară acest defect este acum sigur și fără îndoială.

Citeste mai multe despre medicamentul RCH4
Pentru a înțelege mai bine bolile autoimune, trebuie să înțelegem cum funcționează sistemul imunitar.
Sistemul imunitar este o rețea de organe, celule și molecule care lucrează împreună pentru a apăra corpul împotriva atacurilor unor invadatori străini (nu ai corpului), cum ar fi germeni, bacterii, viruși, paraziți și ciuperci. Când unul dintre acești invadatori (antigeni) obține accesul în organism, prima linie de apărare a corpului este pielea și membranele mucoase.

Pielea și membranele mucoase conțin celule macrofage (celule albe ale țesuturilor) și anticorpi. Funcția de celulelor macrofage este de a digera antigeni în timp ce anticorpii captează antigenele care scapă. În cazul în care antigeniii sparg aceste bariere, organismul reacționează prin producerea de limfocite (celule B și T) programate să atace și să omoare antigenul.

În termeni generali, atunci când anticorpii sunt direcționați împotriva celulelor proprii ale corpului sau atunci când celulele B și T atacă și distrug celulele propriului corp și nu antigene străine, rezultă o tulburare autoimună.

Procesul autoimun poate avea consecințe variate.
De exemplu, distrugerea lentă a unui anumit tip de celulă sau țesut, stimularea unui organ în creșterea excesivă sau interferența în funcțiile sale. Organele și țesuturile frecvent afectate includ tiroida, pancreasul, glandele suprarenale, precum și celulele roșii din sânge, sistemul neurologic și țesuturile conjunctive (piele, mușchi și articulații).

Tulburările autoimune sunt clasificate în două tipuri, specifice organelor (direcționate în principal la un organ) și non-organ specifice (răspândite pe tot corpul).

Exemple de tulburări autoimune specifice organelor sunt diabetul insulino-dependent (tip I) care afectează pancreasul, tiroidita Hashimoto și boala Graves care afectează glanda tiroidă, anemia pernicioasă care afectează stomacul, etc…

Afecțiunile autoimune ne-specifice organelor sunt reprezentate probabil de cea mai mare stare autoimună de profil, familiară persoanei sănătoase, si anume HIV/SIDA. Cu toate acestea, există multe condiții non-organ specifice care includ, de exemplu, Scleroza multiplă, Artrita reumatoida si Scleroză Laterală Amiotrofică dacă teoria celor de la RC Group va fi confirmată si de alte studii clinice.

Lista de mai sus nu este, cu siguranță, cuprinzătoare, dar are scopul de a oferi o înțelegere de bază a amplorii largi a bolilor autoimune declanșate, a condițiilor cronice și a urgenței de a găsi cheia controlării sau vindecării acestora.

Nu o boală, ci sistemul imunitar provoacă depresie
Doctorul de la PhD, van Heesch, a descoperit că depresia poate fi urmarea directă a unui sistem imunitar hiperactiv argument sustinut in teza: „Depresia indusă de inflamație„.

Persoanele care suferă de boli în care sistemul imunitar este în mod constant activ, cum ar fi artrita reumatoidă sau scleroza multiplă, prezintă un risc mai mare de a deveni depresivi. Sistemul imunitar protejează organismul împotriva agenților patogeni cum ar fi virusurile, bacteriile și paraziți. Primul pas este că așa-numitele citokine dau celulelor imunitare un semnal pentru a intra în acțiune. Aceste citokine își încheie apoi activitatea în creier. In cercetarile sale de doctorat, Van Heesch a aratat in mod convingator ca citokinele suprima sistemul creierului de a se re-compensa, reducand capacitatea individului de a avea o buna dispozitie si crescand riscul depresiei.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *