De ce vizitatorii parasesc site-ul tau web?

De ce vizitatorii parasesc site-ul tau web

Motivele pentru care vizitatorii parasesc site-ul tau web sunt:

1. Site-ul web nu este responsive

Daca site-ul web nu este responsive, acesta nu poate fi vazut de catre utilizatori pe toate device-urile, deoarece nu este compatibil cu toate rezolutiile. De ex. pe mobil va aparea varianta de desktop, neadaptata pentru mobil ce va determina utilizatorii sa paraseasca site-ul web.

2. Site-lui web se incarca greu

Paginile se incarca greu din cauza prezentei elementelor inutile, a multitudinii de imagini, de animatii, a imaginilor prea mari care nu sunt optimizate, ceea ce vor incuraja utilizatorii acestui site web sa il paraseasca deoarece pierd prea mult timp si nu mai au rabdare. Acest site web va aparea pe pozitiile inferioare in rezultatele de cautare Google.

3. Continutul nu este adecvat

Atunci cand textul are greseli gramaticale sau este greu de citit pentru ca nu are o formatare corespunzatoare si nici spatiile necesare de aerisire, atunci cand imaginile nu sunt adecvate textului sau sunt pixelate, nu au o buna rezolutie, atunci cand butoanele de call-to-action lipsesc sau sunt prea multe, atunci cand utilizatorul nu a gasit informatia dorita din cauza problemelor tehnice sau se ajunge destul de greu la ea sau informatia nu este suficient de bine explicata, atunci cand anumite link-uri nu functioneaza sau imagini care nu se incarca, atunci cand ai muzica pe fundal si incepe simultan cu deschiderea site-lui web, atunci cand sunt folosite culori neadecvate cu site-ul tau si fonturi nepotrivite, scrolarea infinita a paginii web, utilizatorii vor parasi site-ul web respectiv.

4. Ferestrele Pop-up sunt folosite agresiv

Cand abia ai intrat pe site si incepi sa citesti din continut, in putin timp apare un pop-up care iti cere sa introduci adresa de mail pentru newsletter, dar aceasta este deja o decizie fortata pentru ca tu nu ai avut timp sa citesti informatia si sa poti lua o decizie buna. Aceste ferestre pop-up pot fi folosite doar dupa ce utilizatorul a citit informatia de pe pagina respectiva si nu imediat dupa intrarea in pagina care are ca rezultat parasirea site-lui de catre utilizator.

5. Certificatul SSL nu exista

Daca certificatul SSL nu exista, utilizatorii vor fi nemultumiti pentru ca site-ul web respectiv nu este securizat si primind si anuntul de la Google in care sfatuieste utilizatorii sa nu introduca pe acest site date personale ca: adrese de mail, conturi, carduri de credit, ii vor face pe utilizatori sa paraseasca imediat site-ul web.

6. Publicitatea este folosita agresiv

Cand ai intrat pe un site web si acesta este incarcat de publicitate, de diverse oferte promotionale, care iti inunda continutul important, vei parasi acest site web. Aceste metode de vanzare ajuta pana la un anumit punct, fara marketing se vinde mai greu, insa clientii nu sunt de acord cu astfel de metode deoarece le perturba navigarea lor si au ca efect bineinteles parasirea site-lui web.

Articole recomandate

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.