Cum se cantareste cu un cantar digital

Daca din diferite motive, cum ar fi tinerea unei diete sau prepararea unei prajituri, sunteti nevoit sa cantariti alimentele, pentru o cantarire precisa veti avea nevoie de un cantar digital, pe care il puteti achizitiona din supermarketuri sau din magazine in care se vand electronice si electrocasnice. Cantarele de bucatarie nu presupun o investitie majora, acestea gasindu-se de la preturi de cateva zeci de lei pana la maximum cateva sute de lei, diferenta fiind data de materialul bolului, dar si de calitatea pieselor folosite la fabricarea cantarului.

Cand folositi un cantar electronic obisnuiti-va sa folositi farfuria sau bolul din dotarea acestuia atunci cand aveti nevoie de un recipient care sa sustina produsele pe care doriti sa le cantariti. Nu va faceti probleme in legatura cu greutatea in plus care ar fi data de respectivul bol, pentru ca producatorii s-au gandit la aceasta problema si au gasit solutia salvatoare. Iata in continuare ce se poate face pentru o cantarire cat mai exacta folosind farfuria sau bolul cantarului

Solutia pe care au gasit-o producatorii este ca aceste cantare de bucatarie digitale vin cu o caracteristica proprie. In momentul in care se apasa butonul tara (care este uneori etichetat „Zero”) va reseta greutatea afisata pe scara inapoi la zero. Cu alte cuvinte, in momentul in care apasati pe acest buton, pur si simplu nu se mai ia in considerare greutatea bolului si este ca si cum ati cantari fara acesta.

Butonul acesta poate fi de asemenea utilizat si pentru a masura mai multe elemente in acelasi recipient. Pur si simplu adaugati produsul pe care doriti sa il cantariti si adaugati sau eliminati pana ajungeti la greutatea dorita, dupa care apasati butonul si cantarul revine la valoarea 0, desi bolul si produsul sunt in continuare pe cantar, si puteti cantari in continuare urmatorul produs. Acest proces se poate repeta pana cand ajungeti la capacitatea maxima a cantarului electronic.

Fiti atenta insa, pentru ca indiferent de cate ori apasati butonul tara, capacitatea maxima a cantarului electronic nu se va schimba. Este posibil ca tot punand produse pe cantar, fara sa le cantariti in total ci doar separat, sa creati o suprasarcina asupra cantarului fara sa va dati seama, din cauza greutatii ascunse din cauza folosirii functiei de tarat. Pentru a preveni acest lucru este recomandat sa faceti mai multe cantariri succesive.

Un truc ascuns pentru a elimina greutatea bolului este sa il puneti pe cantarul electronic inainte sa porniti aparatul si veti vedea ca in momentul in care porneste acesta va indica in mod automat zero fara sa apasati niciun buton, iar daca veti lua bolul de pe el va indica greutatea bolului dar cu semnul minus in fata.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *