Cele mai iubite jocuri ale copilariei

Cu siguranta regulile celor mai frumoase jocuri ale copilariei nu le veti uita niciodata. Suntem  convinsi ca, nu exista nicio persoana care sa nu regrete acele zile in care toti copii se jucau in jurul blocului sau in curtea scoliilor si tipau cat puteau de tare. Cu siguranta, mai ales cand vedeti ce procupari au copiii din ziua de astazi, v-ati dori ca micutul dumneavoastra sa isi poata petrece macar jumatate din copilarie asa cum o faceati dumneavoastra.

Pentru a va reimprospata memoria , daca doriti sa ii impartasiti copilului din regulile si modul de desfasurare a acestor jocuri, venim in ajutorul dumneavoastra cu un scurt remember.

 Sotronul  se numara printre preferatele fetitelor, alaturi de Elasticul. Jocul propriu –zis consta in desenarea cu o creta pe asfalt, a unui fel de omulet, compartimentat si numerotat, prin ale carui casute trebuia sa sariti intr-un picior. Trebuia sa se arunce o bucata de lemn sau o pietricica in fiecare casuta in parte, iar la intoarcere trebuia luata. Punerea celui de al doilea picior pe sol era interzisa.

Tara, tara vrem ostasi! era unul dintre jocurile prefrate de baieti, pentru a-si dovedi ” forta si muschii”.  Era un fel de competitie intre doua echipe care se pozitionau fata in fata, la o anume distanta, si strigau pe rand ”Tara, tara, vrem ostasi!”. La intrebarea  ”Pe cine?”, se alegea un adversar  care  trebuia sa incerce sa treaca prin  zidul format din bratele celor din cealalalta echipa. Daca se rupea zidul, se putea alege un fel de ”prizonier” dupa care se revenea in propria echipa. Era declarata castigatoare echipa care reusea sa adune cei mai multi ostasi.

Ratele si vanatorii era un joc cu participanti de ambele sexe, in desfasurarea caruia  fiind nevoie de copii care sa reprezinte doi vanatori si altii pe post de rate. Cei doi vanatori erau asezati  la cativa metri distanta unul de celalalt, in timp ce micile ratuste zburda pe la mijlocul distantei  dintre cei doi. Vanatorii trebuiau sa ”vaneze” ratustele, incercand sa le loveasca cu mingea. Ratustele vanate  trebuiau sa iasa din joc. In momentul in care una dintre  ele reusea sa prinda de trei ori mingea, ea putea trece in locul unui vanator sau putea alege sa salveze o ratusca iesita din joc. Rata care ramanea ultima era declarata castigatoare.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *