Pentru că poate ți se mai întâmplă și ție..

poate ți se mai întâmplă și ție

Mie mi s-a întâmplat din nou! Să renunț la lucruri pe care îmi place să le fac, pentru că energia mea este epuizată de eforturile de a face sau a nu face lucruri care nu îmi plac. Ascult vocile din afara mea care îmi spun că dacă nu fac anumite lucruri nu voi avea succes și nici bani. Și atunci mă întreb, am nevoie de succes și bani? Da! Sunt dispusă să fac lucruri care îmi strâng stomacul ca să am succes și bani? Nu!

Supărător! În lupta pentru a fi eu însămi, pentru a mă asculta mai mult pe mine decât pe ceilalți, eșuez lamentabil ori de câte ori dau mai multă crezare și dreptate altora decât la ce îmi spun mintea și sufletul meu. Și mă amețesc și mă confuzez până cad într-o semiparalizie care nu face decât să îmi confirme că lupta împotriva mea îmi garantează nefericirea iar pe termen lung, cel mai probabil, boala.

Faptul că uneori simt că trebuie să pot să fac ce mulți oameni fac, altfel sunt o ratată, mă blochează. Toți au o părere despre cum ar trebui să fiu și asta în condițiile în care nici măcar nu le pasă cu adevărat de mine. Iar celor cărora le pasă, vor și mai mult să fiu … așa cum trebuie.

Pentru anul care vine îmi doresc cel mai mult să pot să mă detașez de zumzetul exterior, să pot să mă bucur de orice realizare oricât de mică, să pot să am curajul și respectul de a-mi răspunde sincer la întrebări și de a nu mai face lucruri care mă macină fără oprire, doar pentru că trebuie să fiu într-un anume fel ca să am succes și bani. Renunț la dorința de a mai răspunde așteptărilor celorlalți, așteptări de multe ori plăsmuite mai mult de mintea mea. Renunț la a fi pe placul celorlalți. Renunț la false iubiri și la a mă complace în situații care nu fac decât să măsoare trecerea timpului. Renunț la a căra în spate răni care m-au făcut să … renunț.

Întâmpin cu deschidere, speranță și bucurie drumuri și trăiri noi! Și așa cum o minunată ființă prezentă în viața mea susține zi de zi, avem nevoie de asumare pentru a ne asculta și respecta mai mult. Și da, nu e vina nimănui pentru alegerile noastre, asumate sau nu.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.