Dezavantajele asigurarii de sanatate

Auzim peste tot vorbindu-se despre cat de minunate si de utile sunt asigurarile de sanatate. Este adevarat ca acestea sunt o binecuvantare pentru cei mai multi oameni care sufera de boala, dar ele au si anumite dezavantaje pe care nu ni le spune nimeni si pe care trebuie sa le analizam cu atentie.

Primul dintre acestea, daca il putem numi dezavantaj, este costul. Asigurarea de sanatate poate fi foarte costisitoare chiar si pentru cei care au un plan de asigurari de sanatate prin intermediul angajatorilor lor. Acest cost poate fi, uneori, atat de scump incat persoana respectiva trebuie sa faca niste eforturi mari pentru a-l plati. Acest lucru este problematic pentru cei care au un venit mic sau sunt liber-profesionisti. Familiile pot intampina, de asemenea, o mare dificultate atunci cand trebuie sa plateasca asigurarile pentru intreaga familie, din cauza costurilor. In plus, chiar daca cineva isi poate permite asigurarile de sanatate, este posibil sa nu isi poata permite co-plata. Unele planuri de asigurari de sanatate au ridicat aceasta co-plata, care poate fi costisitoare pentru o persoana cu un nivel mediu sau scazut de venituri. In cele din urma, costul total trebuie sa fie cantarit cu atentie de catre persoana care doreste sa incheie asigurarea de sanatate si sa fie convins ca este in concordanta cu serviciile oferite.

Acoperirea medicala actuala poate fi, de asemenea, un dezavantaj pentru unele persoane cu asigurari de sanatate. Acoperirea medicala poate sa nu fie suficienta pentru a acoperi in mod eficient costurile testelor, interventiilor chirurgicale si procedurilor care trebuie sa fie facute. Acest lucru o poate face pe persoana respectiva sa plateasca facturi mari pentru serviciile medicale si poate fi cauza pentru care unii oameni chiar sa refuze ingrijirea medicala de care au nevoie. Acest lucru poate duce la o exacerbare a bolii sau chiar moarte si creste costurile persoanei, familiei persoanei, contribuabililor si chiar ale guvernului. De exemplu, o persoana care nu isi permite un  anumit tratament nedecontat, se va imbolnavi mai rau, va ajunge in cadrul serviciului de urgenta si aici va fi tratat gratuit pentru o boala mai grava. Concluzia este ca statul, in loc sa trateze o boala mai usoara, cu costuri mai mici, ajunge sa trateze o boala mai grava, cu costuri mai mari, boala care, in multe cazuri, poate ajunge sa fie fatala.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *