Repararea unui geam termopan

In cazul in care ati avut parte de un eveniment nefericit in urma caruia vi s-a spart geamul termopan si trebuie sa il inlocuiti, este bine sa aveti in vedere cateva aspecte foarte importante.

In primul rand, geamul de termopan este o caseta etansa, formata din doua geamuri, de obicei, de aceeasi grosime, seprate printr-un vid de izolatie de grosime variabila. Cea mai comuna optiune este cea 16 x 4 x 4, adica doua geamuri de 4 mm de sticla, separate printr-un gol de 16 mm grosime.

Plecand de la principiul de constructie al unui geam termopan, principiu care ii confera si toate calitatile care il fac atat de celebru (izolator termic si fonic) si care este dat de stratul de gaz care se introduce intre cele doua foi de geam (in marea majoritate a cazurilor este vorba despre argon) si care este adesea tratat cu un strat de sare metalica pentru a filtra razele ultraviolete si pentru a deveni mai putin emisiv, putem afirma ca daca veti incerca sa schimbati singur o parte din cele doua foi de geam, cu siguranta veti pierde o parte semnificativa din aceste proprietati, daca nu chiar in totalitate.

Este foarte dificil sa gasiti doua foi de geam care sa contina din fabricatie argon intre ele. Daca ferestrea dumneavoastra este produsa de o firma serioasa si de renume, puteti merge la sediul acesteia sau intr-un loc unde are punct de desfacere si puteti comanda acolo un astfel de geam, deja pregatit, dar aveti mare grija sa masurati corect si sa le oferiti date cat mai exacte. Dupa aceea, dupa ce este facuta aceasta “caseta” din termopan care contine argon, ea va trebui sa fie montata la fereastra dumneavoastra. Fixarea si etansarea ei se vor face cu un material special pentru etansare din silicon. In cazul ferestrelor din lemn, aceasta lipire a geamului termopan se va face cu ajutorul unei baghete de fixare speciala, pe care o puteti gasi tot in magazinele in care se comercializeaza ferestre din termopan.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, daca aveti parte de un astfel de incident, cel mai bine este sa apelati la o firma de specialitate, pentru ca acolo veti gasi personal bine instruit care o sa va repare fereastra intr-un timp foarte scurt si la preturi rezonabile, poate chiar mai ieftin decat ati plati daca ati incerca sa o reparati dumneavoastra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *