prezervative-si-bts

Exista efecte secundare ale prezervativelor?

Este cunoscut faptul ca prezervativele reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de contraceptie la care oamenii apeleaza atunci vand vor sa previna sarcinile nedorite, dar si sa se protejeze de bolile cu transmitere sexuala.

Prezervativele sunt, de cele mai multe ori, fabricate din latex insa, pe piata, se gasesc si prezervative din poliuretan si din poliizopren. De asemenea, se gasesc si prezervative care sunt facute din intestine de animale dar, conform specialistilor, nu sunt atat de eficiente in ceea ce priveste protectia de afectiunile de natura sexuala.

prezervative-de-calitate

Beneficiile prezervativelor

  • Sunt extrem de accesibile;
  • Pot fi achizitionate de la farmacii, supermarketuri, de la tonomatele de prezervative si de pe internet;
  • Sunt produse sigure, confortabile si usor de utilizat;
  • Pot fi gasite intr-o varietate mare de culori, marimi si arome. De asemenea, unele prezervative au fost create special pentru amplificarea placerii partenerei. Prezervativele cu striatii de la Durex sunt un exemplu in acest sens.

Atunci cand vorbim de riscuri, acestea apar doar in situatia in care prezervativele nu sunt utilizate conform instructiunilor.

Riscul de a ramane insarcinata

Indiferent de metoda care este utilizata, intotdeauna exista riscul ca femeia sa ramana insarcinata, daca nu este atenta si nu o foloseste corect. Se stie faptul ca prezervativele au o eficienta de 98%, fiind considerate una dintre cele mai sigure metode de contraceptie. Studiile care s-au facut afirma faptul ca doua din o suta de femei ai caror parteneri au folosit prezervativul, au ramas insarcinate, chiar daca le-au utilizat in mod corespunzator. De asemenea, in cazul in care prezervativele nu au fost utilizate conform indicatiilor, cincisprezeze din o suta de femei au ramas insarcinate.

Nu este indicata folosirea prezervativelor care au depasit termenul de valabilitate, pentru ca exista riscul de a se rupe in timpul actului sexual. De asemenea, trebuie utilizati lubrifiantii pe baza de apa, pentru ca cei pe baza de ulei pot deteriora prezervativul (cel care este facut din latex).

Alergii la latex

Majoritatea prezervativelor sunt facute din latex, o substanta obtinuta din arborele de cauciuc. Sunt multe persoane care sunt alergice la o anumite proteina care exista in acest cauciuc. Simptomele pot fi extrem de variate si includ:

  1. stranut si nas infundat;
  2. urticarie si mancarimi;
  3. stari de ameteala si dureri de cap.

Conform cercetarilor care s-au facut asupra acestui fenomen, doar unul sau doi oameni dintr- o suta ar fi alergici la latex. Aceste persoane trebuie sa utilizeze prezervative care sa fie fabricate din latex sintetic sau alt material la care nu prezinta alergii.

prezervative-si-bts

Nu sunt eficiente in ceea ce priveste prevenirea anumitor boli cu transmitere sexuala

Prezervativele sunt considerate destul de eficiente atunci cand este vorba de prevenirea unor afectiuni precum HIV, sifilis, chlamydia, gonoreea si HPV. Cu toate acestea, nu ofera protectie impotriva acelor afectiuni in care este implicata partea exterioara a pielii, cum ar fi scabia sau molluscum contagiosum. Desi prezervativele au capacitatea de a reduce riscul de infectare cu herpesul genital, ele nu au cum sa protejeze fiecare zona a pielii afectata si prin care se poate transmite boala partenerului, care intra in contact cu ea. De asemenea, prezervativele naturale (cele care sunt facute din intestine de animale) nu sunt atat de eficiente atunci cand vorbim de protejarea de bolile cu transmitere sexuala.

Rezistenta din partea unuia dintre parteneri

Nu toata lumea este de acord sa utilizeze prezervativele. Unii barbati sustin faptul ca acestea ar diminua placerea pe care o resimt in timpul actului sexual atunci cand folosesc prezervativele. Sunt nemultumiti atunci cand partenerele ii roaga sa le foloseasca, iar unii dintre ei chiar prefera sa rupa relatia daca acestea insista. In aceste situatii, specialistii recomanda ca barbatii sa incerce mai multe tipuri si marimi si sa aleaga acele branduri cu care se simt cel mai confortabil.

Important de retinut!

Prezervativul este singura metoda care ofera o protectie semnificativa in ceea ce priveste prevenirea sarcinilor, dar si a afectiunilor de natura sexuala. Atunci cand se apeleaza la aceasta metoda, trebuie sa se tina cont ca prezervativul sa nu fie expirat, sa fie extras cu grija din ambalajul sau, sa nu se rupa, si sa se aleaga o marime potrivita, pentru a evita riscul ruperii sau alunecarii in timpul actului sexual. Se recomanda folosirea unui prezervativ nou la fiecare act intim, indiferent ca este vorba de partener stabil sau ocazional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *