De ce sa apelam la refinantare

Refinantarea oricarui tip de credit se traduce, pe intelesul tuturor, prin contractarea unui alt imprumut (care poate avea conditii mai avantajoase), care sa il inlocuiasca pe cel actual. De obicei, sunt cateva motive pentru care persoanele apeleaza la refinantarea unui credit, dintre care cele mai intalnite sunt ratele lunare mai mici si nevoia unei sume suplimentare de bani.

Procedura care trebuie urmata este destul de simpla. Daca aveti unul sau mai multe credite, si nu mai puteti face fata cu platitul ratelor, puteti contracta un credit de refinantare de la o alta banca, care sa va asigure suma pe care trebuie sa o rambursati, pe o perioada mai lunga si cu o rata mai mica. Dupa cum am mai spus, puteti contracta un astfel de credit, ceva mai mare, cu ajutorul caruia, dupa ce ati achitata vechiul credit, sa ramaneti si cu ceva bani in plus.

Fie ca alegeti sa faceti refinantarea pentru micsorarea ratei (cresterea perioadei de rambursare) sau pentru obtinerea unei sume suplimentare de bani, achitarea creditului vechi se efectueaza printr-o operatiune interbancara. Practic, noua banca preia ratele de la cea veche, prin rambursarea anticipata a creditului dumneavoastra.

De obicei refinantarea se realizeaza pentru obtinerea unei  DAE ceva  mai mica decat cea platita pentru vechiul credit.

Daca aveti contractate doua credite de nevoi personale, cu ajutorul refinantarii  le puteti reuni in unul singur, rambursandu-le anticipat pe celelalte doua si modificand perioada si implicit valoarea ratei lunare. Totodata, un singur credit presupune mai putine comisioane si cu siguranta si dobanda va fi mai mica. Un credit de refinantare presupune cateva costuri, dintre care cele mai importante sunt reprezentate de comisionul sau comisioanele de rambursare anticipata a vechiului credit (intre 0,5 si 1%,), comisionul pentru  acordarea unui nou imprumut si asigurarea.

Daca  nu ati avut intarzieri si penalizari la plata ratelor vechiului imprumut, cu siguranta veti beneficia de conditii mult mai convenabile pentru contractarea unui credit de refinantare, in caz contrar putand avea diverse probleme in ceea ce priveste refinantarea. Daca stiti ca ati fost inregistrat la Biroul de Credit ca rau platnic, iar o banca nu v-a acordat creditul de refinantare, nu va descurajati si incercati la alta banca, deoarece acestea au politici diferite cu privire la acest aspect.

.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *