Cum sa gasesti cel mai bun agent imobiliar

Daca sunteti pe piata pentru a cumpara sau a vinde o casa, sunt sanse sa va doriti un agent imobiliar pentru a va ghida prin acest proces. Cei mai multi oameni nu au timp, expertiza sau motivatia de a cauta singuri, si de aceea cautarea unui agent imobiliar bun devine esentiala pentru a se bucura de o tranzactie imobiliara buna. In acest articol, vom arunca o privire la modalitati de a gasi cel mai bun agent imobiliar pentru urmatoarea vanzare sau cumparare de casa.

In timp ce unii ar putea spune ca este usor de obtinut o licenta imobiliara, este nevoie de multa munca si daruire pentru a ramane in afaceri. Agentii care fac acest lucru tind sa aiba clienti multumiti si sa fie recomandati si altora. De aceea vorbiti cu prietenii, familia, vecini si colegi pentru a afla pe cine va recomanda (si de cine ar trebui sa va feriti). Incercati sa puneti intrebari deschise care incurajeaza raspunsuri complete: in loc de a intreba: Ti-a placut agentul imobiliar? incerca mai bine: Care sunt cateva lucruri pe care agentul le-a facut intr-adevar bine?

Gasiti un agent specializat pe piata in care vreti sa vindeti sau cumparati o casa. Expertii locali sunt mult mai familiarizati cu anumite cartiere, scena locala, scoli, facilitati de zi si alte facilitati, si vor avea o idee mai buna in ceea ce priveste preturile cu care se cumpara si se vand de fapt casele din zona. In plus, expertii locali vor avea legaturi cu alti profesionisti si servicii din domeniu: creditori, contractori, evaluatori, etc. Adresati-va brokerilor de la mai multe firme pentru a contacta agentii lor de top in cazul in care vreti sa cumparati sau sa vindeti, sau uitati-va prin revistele imobiliare locale pentru a gasi agenti care au o multime de listari din zona.

Experienta este lucrul care se poate obtine foarte greu, deoarece agentii noi nu sunt neaparat rai ca agenti (trebuie sa inceapa si ei de undeva, la urma urmei), dar experienta este de multe ori un pariu mai bun. Agentii experimentati au tendinta de a fi mai buni negociatori – obtinand un pret mai mare atunci cand vand, sau un pret mai mic atunci cand cumpara. Agentii care sunt foarte familiarizati cu o piata si care au incheiat un numar substantial de tranzactii sunt, de asemenea, mai bine pregatiti pentru a va ghida si a raspunde rapid la orice impediment aparut pe parcurs.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *