Cum sa devii un conducator auto grozav

Conducerea este ca o arta, nu toata lumea este apta din punct de vedere fizic sau mental sa o faca bine. Pentru unii, aceasta vine in mod natural, iar pentru altii, este nevoie de timp dar, daca vreti sa ajungeti un conducator auto grozav, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi.

Nu fiti niciodata nervos sau nervoasa. Acest lucru nu va poate face decat sa conduceti mai rau, pentru ca va afecteaza concentrarea. Incercati sa nu va ganditi prea mult la ceea ce aveti de gand sa faceti. Un sofer relaxat va avea tendinta de a face mai putine greseli si va fi, adesea, capabil sa se adapteze mai bine daca apar mici probleme. O modalitate buna de a va relaxa este sa ascultati muzica in surdina la radio pentru a va calma.

Dormiti suficient, pentru ca, atunci cand sunteti obosit, este mai greu sa vedeti si sa reactionati la lucrurile care se intampla in trafic. In ceea ce priveste claritatea campului vizual, incercati sa nu aveti nimic agatat de parbriz si nici sa ingramaditi lucruri pe luneta. Acestea reduc campul vizual si va pot distrage atentia de la condus.

Conduceti  fara pauze prea mari intre sedinte si in diferite situatii de conducere, pentru ca, astfel, va creste considerabil capacitatea de a conduce. De asemenea, incercati sa intuiti ce intentioneaza sa faca ceilalti participanti la trafic, pentru ca acest lucru va ajuta sa evitati accidentele. Si, in cazul in care aveti parte de un astfel de eveniment neplacut (majoritatea soferilor au parte de mici tamponari, oricat de bine ar conduce, pentru ca sunt si participanti la trafic care pot fi neatenti), nu va descurajati si continuati sa conduceti.

Si, mai ales, fiti increzator atunci cand conduceti. Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteti face la volan este sa ezitati. Daca alegeti sa schimbati o banda sau sa ajungeti intr-o anumita zona, asigurati-va ca miscarea poate fi facuta in siguranta si apoi faceti acest lucru fara ezitare. Soferii care ezita si fac miscari sacadate pot crea conditii de conducere periculoase pentru cei din jur.

Daca simtiti ca o persoana va distrage atentia, rugati-o sa isi pastreze ideile pentru cand se termina calatoria si veti putea discuta in liniste. Nu uitati ca, atunci cand sunteti la volan, aveti o mare responsabilitate, de care multi soferi uita, din pacate, ajungand sa plateasca scump.

 

Articole recomandate

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.