Compunerea sistemelor de supraveghere video

Sistemele de supraveghere video sunt un ansamblu de echipamente electronice care lucreaza conjugat si asigura protectia spatiilor interioare si exterioare, pentru o mai buna siguranta. Partile principale ale sistemelor de supraveghere video sunt  DVR-urile (dispozitivele de inregistrare video) si camerele video. Pe langa aceste doua componente, sistemul de supraveghere mai are nevoie de surse de tensiune si alte echipamente care difera in functie de model.

DVR-urile sunt, practic, niste echipamente dotate cu un hardware identic cu cel al unui computer si care au rolul de a procesa si stoca informatia primita de la camerele video, sub forma de imagini sau inregistrari. Acestea pot avea mai multe canale, cele cu 4 canale fiind cel mai des intalnite. DVR este creierul unui sistem de supraveghere.

Monitoarele sunt dispozitivele electronice care au rolul de afisare a imaginilor captate de camerele video. Exista mai multe tipuri, dintre care cele mai cunoscute sunt LCD-urile si monitoarele obinuite, folosite la computere.

Camerele video reprezinta, intr-un anume fel, elementul principal al unui sistem de supraveghere deoarece, fara ele, DVR-ul nu ar avea ce sa inregistreze. Cu ajutorul lor se capteaza imagini prin intermediul obiectivului, apoi le transforma intr-un anume tip de semnal (depinde de tipul camerei) pe care il transmite catre DVR. Camerele video sunt de interior si de exterior. Cele de exterior trebuie sa fie rezistente si fiabile in orice conditii meteo. Sistemul de alimentare cu tensiune este iar o componenta vitala pentru sistemele de supraveghere. Este necesar ca un sistem de supraveghere video sa fie echipat cu un sistem de alimentare auxiliar (cu acumulatori) care sa mentina sistemul de supraveghere activ si daca exista o intrerupere a furnizarii cu energie electrica de la reteaua de 220 V. Unele sisteme de supraveghere mai sofisticate sunt dotate si cu senzori laser sau IR (senzori de miscare) pentru sesizarea miscarilor din zona supravegheata. Acest tip de camere video echipate cu senzori pentru detectarea miscarii stau de regula in stand-by, iar in momentul aparitiei celei mai mici miscari, se realizeaza pornirea DVR si stocarea inregistrarilor.

Sistemele de supraveghere mai moderne ofera posibilitatea transmiterii live prin intermediul Internetului si reprezinta varianta cea mai buna pe care o puteti folosi pentru a va supraveghea si monitoriza in permanenta locuinta sau firma.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *